12.5.2019 Otteluraportti B-ykkönen TP-47 – WFA yj 5-0 (4-0)

Otteluraportti B-ykkönen TP-47-WFA yj 5-0 (4-0)
Äitienpäivänä pelattiin jungossa Wasa Football Academya vastaan ykkösen matsi, joka päättyi TP:n selvään 5-0 voittoon. Joukkue, jota vastaan pelasimme ,on Vaasan alueen 6 joukkueen yhdistelmä. Heillä on yhteensä 70 B-juniori-ikäistä pelaajaa!

 

Otttelu alkoi vauhdikkaasti molempien joukkueiden pyrkiessä prässäämään ylhäältä. Isännät iskivät heti toisella minuutilla, Luiyi Laguerre tarjoili Niklas Kerkelälle, joka sijoitti viidestä metristä ykkösellä maaliin. 9 minuutilla Luiyi Laguerre karkasi keskeltä läpi ja maalivahti joutui rikkomaan häntä rangaistuspotkun arvoisesti. Tuomitun rankkarin ampui Sampo Ala-Iso maalivahdin hyppysiin. 21 minuutilla Sampo Ala-Iso kuittasi rankkukämmin ja syötti Ville Ojalan läpi, joka viimeisteli hienosti taka-alakulmaan 2-0 johdon. Paljon peli ei ehtinyt vanheta, kun TP pelasi hienon hyökkäyksen keskustan kautta Niklas Kerkelän syöttäessä Ville Ojalan jälleen karkuun ja Ville ampui tällä kertaa nätisti etualanurkkaan pelin ollessa jo 3-0. Peli käytännössä taputeltiin 30 minuutin kohdalla. Miika Eskelinen tarjoili maaliahneelle Ville Ojalalle maalin eteen, joka siirsi nätisti ykkösellä 4-0 maalin. Tämä oli myös taukotulos.

 

Toinen puoliaika meni enemmän pelailuksi pelin ratkettua. Isännät osuivat vielä kerran kun Luiyi Laguerre karkasi kovalla tempokuljetuksella läpiajoon ja ampui hallitusti läheltä alanurkkaan. Isännillä oli lisäksi pelissä 3-4 avopaikkaa tehdä maali. Vieraat eivät saaneet luotua yhtään varmaa maalipaikkaa, muutamat kulmat olivat heidän ainoita mahdollisuuksia tehdä maali. Atte Huhtala pelasi hienon nollapelin, tuuratessaan maalivahteja, jotka olivat nuorempien pelissä. Lisäksi koko joukkeen puolustaminen oli hyvää ja maalin teossa oltiin tänään tehokkaampia, kuin viime viikonloppuna. Ensi viikonloppuna pelaamme Jaroa vastaan Haaparannalla.

Videolla valmentaja Kimmo Halmkronan kommentit pelistä……