15.4.2018 TP-47 B-tyttöjen ykkösen sarja-avaus ONS vs TP-47 3-2 (2-0)

TP-47 B-tytöt aloittivat ykkösen sarjakautensa lauantai-iltana Oulun Heinäpään hallissa(!!), kun vastassa oli yksi suomen parhaista tyttöjunioriseuroista Oulun Nice Soccer.

TP-47 ja ONS eivät viime kaudella saaneet paremmuudesta selvää, vaan kaikki kolme ottelua ONS:in joukkueita vastaan päätyivät tasan.

Viime vuodesta TP-47 tytöt ovat saaneet useammankin vahvistuksen seuran ulkopuolelta, kun mm Noora Koivurova ja Greta Moilanen ovat siirtyneet TP-47:n paitoihin. Omista kasvateista joukkueeseen ovat nousseet Alisa Kakko, Nea Alalääkkölä, Noora Alajärvi, Roosa Järnfors, Sanni Jääskeläinen, Jonna-Liina Varis, Emma Vallo, Saana Piirainen ja Aada Ylävaara. Joukkueen merkittävimpinä menetyksinä voidaan pitää vuosia maalia vartioineen Wilma Ylijoutsijärven pitkää taukoa, sekä Iidan Mäki-Ison vakavaa loukkaantumista joka pitää hänet sivussa koko kauden. Myös iso joukko muita tyttöjä on muuttojen ja muiden urheiluharrastusten vuoksi poissa B-tyttöjen vahvuudesta.

Ottelu alkoi tasaisessa ja pelaavassa merkeissä, joskin hienoisesti ONS:in hallinnassa reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen ONS pääsee etenemään oikealta kohtuullisen vapaasti ja saa syötettyä korkealla pelanneen TP-47:n linjan taakse Aurora Harilalle, joka hoiti ONS:in 1-0 johtoon.
Parinkymmen minuutin tasaisen väännön jälkeen TP-47:n maalilla nähdään epämääräinen hässäkkä, jota TP-47 ei kykene purkamaan ja Noora Pelli siirtää ONS:in 2-0 johtoon.

Toiselle puolikkaalle TP-47:n vaihtaa useammankin pelaajan. Tasaisen kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen ONS:in Aurora Harila saa jalan vapaaksi ja kaukolaukaus uppoaa ylärimaa hipoen TP-47:n maaliin ja tilanne 3-0.
Tilanteesta huolimatta TP-47 jatkaa urheasti taistelua ja onnistuu luomaan useammankin vaarallisen tilanteen hyökkäyspäähän. Pelikellon näyttäessä 61 minuuttia ONSin puolustus rikkoo Greta Moilasta rankkari alueella rangaistuspotkun arvoisesti ja Tuuli Alamikkotervo upottaa pallon varmasti ONS:in maalivahdin taakse 3-1. Pelin hallinta loppua kohden siirtyi enemmänkin TP-47:lle ja 70 minuutin jälkeen Tuuli Alamikkotervo laukoo parista kymmenestä metristä ja muuttaa tilanteeksi 3-2. TP-47 vaihtaa kärkeen tuoretta voimaa ja peli siirtyy hyvin vahvasti ONS:in puolustuspäätyyn. Hyvin vahvasta loppupelin hallinnasta huolimatta TP-47 ei onnistu maalinteossa vaan sortuu hiukan epätoivoisilta vaikuttaviin kaukolaukauksiin, joilla ei tulosta syntynyt.

Joukkueen päävalmentaja Matti Mäki-Iso: ”Tämä oli tyypillinen kauden avaus kovia kosketuksia, laukaukset hukassa…. Loppua kohden otteet kuitenkin selkeästi paranivat, mikä lupaa hyvää loppukautta silmällä pitäen”

Kaiken kaikkiaan kohtuullisen tasainen peli, jossa TP:n tytöt olisivat ansainneet paremmankin tuloksen, varsinkin kun yleisöstä katsottuna ONS:in ensimmäisen maalin tehnyt Aurora oli selkeästi paitsio asemassa. TP-47 B-tytöt ovat vuosi vuodelta yhä enemmän siirtyneet entistä pelaavampaan pelitapaan, mistä kiitos kuuluu nykyisen valmennuskolmikon Matti Mäki-Ison, Ari Järnforsin ja Seppo Rahkosen lisäksi myös tyttöjen aikaisemmille valmentajille ja heistä erityisesti Pekka Vainoille.
TP-47 avaus: Kakko Alisa, Piirainen Saana (vaihtoon 41″), Alaollitervo Salla (vaihtoon 41″), Moilanen Greta Aurora (vaihtoon 73″), Vallo Emma (vaihtoon 41″), Lahdenperä Anni (vaihtoon 59″), Piuva Ella, Ollila Maria, Alamikkotervo Tuuli, Impiö Jenni(vaihtoon 37″) ja Koivurova Noora (vaihtoon 41″)
VAIHTOPELAAJAT
Alajärvi Noora (kentälle 37″), Hirvonen Jenni (kentälle 41″), Ylävaara Aada (kentälle 41″), Jääskeläinen Sanni (kentälle 59″), Järnfors Roosa (kentälle 41″), Varis Jonna-Liina (kentälle 41″), Alalääkkölä Nea (kentälle 73″)

Seuraavan kerran B-tytöt pelaavat 21.4.2018 klo 11.45 Karihaaran tekonurmella, kun vastaan saapuu KPV.
Kuva: Kristiina Lahdenperä

ryhmäkuva 004