14.3.2019 Lappilaisseurojen yhteistyö tiivistyy – TP-47 osaksi RoPS:n seurayhteistyöverkostoa

Lappilaisseurojen yhteistyö tiivistyy – TP-47 osaksi RoPS:n seurayhteistyöverkostoa

TP-47 on kasvattajaseura, jonka yksi moninaisista arvoista on mahdollistaa pelaajien pelillinen kehittyminen omalle optimaaliselle tasolle. Seurayhteistyöllä TP-47 hakee lisäosaamista nimenomaan juniorivalmennukseen. Torniossa on tyytyväisenä seurattu RoPS:n viime aikaisia valmennuksellisia rekrytointeja. RoPS on selkeästi lähtenyt toteuttamaan modernia valmennuslinjaa, joka on erittäin lähellä omia käsityksiämme jalkapallosta. Lisäksi RoPS vakuuttaa valmennusosaamisellaan, jonka kautta se voi uskottavasti ottaa lappilaisen jalkapallon johtajan roolin. RoPS ei pelkästään puhu, vaan ottaa vastuuta ja näyttää esimerkkiä tekemisellään. Tulokset ovat jo nähtävillä. RoPS:lla on aito halu jakaa valmennustietoutta, joten koemme että yhteistyö on järkevää, helposti toteutettavissa ja luotettavaa. Yhteistyöllä otamme valmennukseen ja seurakulttuuriin liittyvissä asioissa askeleen eteenpäin.

TP-47 on jo aiemmin ollut aktiivinen etsimään jalkapallotietoutta. Olemme tuoneet Tornioon alansa huippuosaajia kouluttamaan juniorivalmentajiamme. Yhä useammat junnuvalmentajamme ovat olleet, myös henkilökohtaisesti tiedonjanoisia. Itseä on koulutettu ja asioista on otettu selvää. Yhteinen teepeeläinen linja on muodostunut. Kaikki elävä on toki jatkuvassa muutoksessa, jonka mukana pysymisessä katsomme saavamme RoPS:lta apua. Selkeästi kasvanut tietomäärä valmennuksesta on jo näkyvissä junioreidemme tasossa. Vaikka kilpailullinen tavoitteemme ei olekaan kehittää joukkueita, vaan yksilöitä, niin tämä tapahtuu kuitenkin tiukasti kollektiivin sisällä. Tästä hyvänä esimerkkinä toimivat vanhimmat juniori-ikäluokkamme tytöissä ja pojissa. Molemmista joukkueista on kasvamassa, joko nykyisiä tai lähitulevaisuuden maajoukkuepelaajia. Samalla poikien joukkue pelaa parhaillaan Suomen korkeimmalla sarjatasolla ja tytöt ovat menestyneet erinomaisesti valtakunnallisesti kovissa peleissä, pelaten tulevalla kaudella Ykköstä. Hyvät yksilöt eivät kehity huonoissa joukkueissa. Tiedämme, että RoPS on erittäin kiinnostunut parhaista pelaajistamme, mikä on meille ylpeyden aihe. Yhteistyöllä pystymme koordinoimaan parhaiden pelaajiemme pelaamista ja harjoittelua kaikkia hyödyttävällä tavalla. Vaikka mainitsemme tässä vanhimmat junnuikäluokkamme, niin tärkein työ tehdään jo ennen sitä. Tiedostamme, että kaikkein nuorimmat ikäluokat tarvitsevat eniten tukea, jotta oikeita asioita tehdään alusta asti. RoPS -yhteistyö auttaa tässäkin asiassa.

Ropsin valmennuspäällikkö Pasi Tuutti kommentoi yhteistyösopimusta:

”Olemme määrätietoisesti rakentaneet seurayhteistyöverkostoa Lappiin vuoden päivät. Tässä verkostossa TP-47 on merkittävä yhteistyökumppani jo historiansa ja sijaintinsa kautta.”

”Yhteistyösopimuksen solmiminen kertoi paljon modernista seuratoimintakulttuurista ja ajan hermolla olemisesta. Kaikkien seurojen ei tarvitse keskittyä kaikkeen, vaan jokainen seura voi keskittää resurssinsa, itse tärkeimmiksi kokemiinsa asioihin.”

”Tämä yhteistyösopimus TP-47:n kanssa on hieno kruunu seuramme uuden ajatusmaailman toimenpiteille. Tässä uudessa mallissa haluamme olla koko Lapin ykkösseura, joka kantaa vastuunsa myös alueen muista seuroista.”

IMG_1277 (1)