Otteluraportti B-ykkönen Komeetat - TP-47 0-1 (0-1)

30.06.2019
Kevätkierroksen viimeinen peli päättyi TP:n ansaittuun voittoon. Tulos toi kolmannen tilan ja yhden lähtöpisteen syyskierrokselle. Ykköstilasta jäätiin vaivaisen pisteen päähän.

Otteluraportti B-ykkönen Komeetat - TP-47 0-1 (0-1)

Jyväskylän Comets Parkilla vieraat hallitsivat suvereenisti palloa ja kontrolloivat peliä. Ensimmäisellä puoliajalla vastustaja makasi tiukassa muodossa pallon alla. TP sai pyörittää rauhassa palloralliaan hakien tiloja mistä maalipaikoille päästään. Muutama maukas paikka saatinkin rakennettua, mutta vastustajan veskari torjui ne hienosti. Komeetoillakin oli muutama terävä vastahyökkäys mistä olisi voinut maali syntyä. TP teki ottelun avausmaalin 37 minuutilla, kun Joonatan Alamäki puski Miika Eskelisen kulmapotkusta maalin.

Toinen puoliaika alkoi samalla tavalla. Vieraat hallitsivat ja isännät kyttäsivät muodossa syöttövirheitä, joista pääsisivät nopeisiin hyökkäyksiin. TP:llä oli "lähellä piti" -paikkoja useita, varsinkin kulmista, joita tuli tänään runsaasti (14). Tällä kaavalla mentiinkin puoliväliin jaksoa, kunnes isännät muuttivat ryhmityksen hyökkäävämmäksi ja alkoivat prässäämään korkeammalta. Tämä toikin peliin eloa; prässin vieraat saivat hyvin purettua ja peli olisi pitänyt ”tappaa”, mutta hyökkäyskolmanneksella tuli liikaa vääriä valintoja. Komeetat saivat muutamia hässäköitä maalille, kun alkoivat laittaa joka paikasta ilmassa palloa boxiin. Yksi meni maalinkin asti, mutta se tuomittiin paitsioksi. Peli päättyi vieraiden niukkaan, mutta täysin ansaittuun voittoon.

Valmentaja Alexei Zhukovin kommentit: ”Peli oli kontrollissa mukavasti. Vastustaja luovutti pallonhallinnan meille. Tällaisissa peleissä maltti ja syöttövarmuus pitää olla tapissaan, kun pelataan käytännössä melkein koko ajan vain toisessa päässä ja kaveri kyttää koko ajan saumaa nopeisiin hyökkäyksiin. Lopussa puolustettiin boxissa hyvin ja pelattiin voittavaa jalkapalloa, eikä alettu läträämään kun vastustaja nosti pelaajiaan ylös. Nyt parin viikon omatoiminen jakso ja sorvin ääreen palataan joukkueharjoitusten merkeissä 15.7, jolloin aletaan valmistautumaan syyskierrokseen. Syyskierros alkaa heinäkuun lopulla.”

Takaisin uutisiin

Seuran yhteistyökumppanit