Otteluraportti P17 ykkönen NFF/KaNu yj-TP-47 2-2 (0-0)

28.09.2019
Lähtökohdat otteluun: molemmat joukkueet tarvitsevat voittoa. TP:llä vielä mahdollisuudet SM-karsintaan ja NFF panoksena sarjapaikka.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden pyrkiessä prässäämään ylhäältä. Hyökkäyspelissä isännät olivat suoraviivaisempia ja vieraat pyrkivät pelaamaan hieman pitempiä hyökkäyksiä. Lähempänä maalintekoa oli ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue, kaukolaukaus tolppaan ja yksi hukattu läpiajo. Vieraat saivat paljon kulmia, mutta maalia niistä ei saatu aikaiseksi.

Toinen jakso alkoi sitten selkeästi TP:n hallinnalla, mutta mitään erityisen vaarallisia tilanteita ei tullut. Vieraat puolustivat keskustan hyvin ja TP:llä oli vaikeuksia päästä boxiin. 64 minuutin kohdalla nähtiin avausmaali. Miika Eskelinen ampui lujan matalan keskityksen vasemmalta ja vieraiden puolustajan yrittäessä puolustaa vetoa, niin pallo meni hänestä maaliin. Maalin jälkeen TP vei peliä ja loi muutaman mahdollisuuden lisätä johtoa, mutta ruuti oli kuivaa.

Vieraiden hyökkäykset olivat summittaisia pitkiä heidän pitkälle ja työteliäälle hyökkääjälle. 80 minuutilla tuli tasoitus kulmasta, mistä isännät puskivat maalin. TP sai vielä paineen aikaiseksi ja punnersi johtoon 90 minuutilla. Joonatan Alamäki syötti Miika Eskelisen puolittain vasemmalta läpi, joka ampui tulisen matalan vedon jonka maalivahti torjui eteensä, sylkypallolla oli Eemil Saloniemi, joka toimitti pallon maaliin. Tästä kaksi minuuttia ja kotijoukkue tuli tasoihin. Hölmö rike puolessa kentässä ja isännät nostivat maalivahtia ja antajaa lukuunottamatta kaikki ylös. Pallo meni suoraan TP:n maalivahdille, jolta pallo tippui ja sylkypallon iski kotijoukkue maaliin.

Ottelusta tuli molemmille piste, mikä oli kummallekkin huono tulos. TP menetti mahdollisuuden SM-karsintaan ja NFF/KaNu yj on edelleen ennen viimeistä kierrosta putoamiskamppailussa. Lopputulos oli pelitapahtumiin nähden oikeudenmukainen. TP hallitsi vähän enemmän palloa, mutta eivät päässet huippupaikoille isäntien puolustaessa varsinkin keskustan hyvin. TP:lle kävi jälleen niinkuin tänä vuonna on tapana ollut; kaksi erikoistilannemaalia missä nukuttiin ja vastustaja teki niistä tässäkin pelissä maalit. Peruspelimme kesti sarjassa kaikkia muita paitsi OLS:ia vastaan, mikä tietysti harmittaa kun sijoituimme silti vasta neljänneksi. Potentiaalia oli enempään. Jalkapallo on tulosurheilua ja SM-karsintoihin OLS:n lisäksi menevät Jippo ja KPV. Onnitelut heille siitä.

Valmentaja Alexei Zhukovin kommentit: ”Tiukka kaksinkamppailumatsi. Kenttä teki pallonhallinnan hankalaksi; erittäin kova kenttä, missä lyhyt ruoho ja pallon hallinta hankalaa, pallo pomppi paljon. Vaikea pelata pitkiä pallonhallintajaksoja. Yritimme kuitenkin pelata, kun emme tuota suoraviivaista hyökkäyspeliä ole edes harjoitelleet. Toinen puoliaika oli ihan hyvä, mutta muutama huonosti puolustettu erikoistilanne maksoi voiton. Harmittaa poikien puolesta, laittoivat kyllä kaikki peliin eli yrityksen puuttesta se ei jäänyt kiinni. Ensi viikonloppuna sitten kauden viimeinen peli Jyväskylän Komeettoja vastaan Haaparannalla. Kausi halutaan päättää voitokkaasti, vaikka karsintapaikka karkasikin.”

Takaisin uutisiin

Seuran yhteistyökumppanit