9.4.2019 Seuratoimija esittelyssä Kimmo Halmkrona

09.04.2019
Seuratoimijaesittelyt on hyvä aloittaa yhdestä tunnetuimmasta teepeeläisestä, b -junnujen valmentajasta Kimmo Halmkronasta

Seuratoimijaesittelyt on hyvä aloittaa yhdestä tunnetuimmasta teepeeläisestä, b -junnujen valmentajasta Kimmo Halmkronasta. Kimmo on syntynyt vuonna 1972. Hän on neljän, 2-23 -vuotiaan lapsen isä, jolla on avovaimo. Kimmo nauttii säännöllistä korvausta tekemästään sähköpäivystäjän vuorotyöstä Outokummun kylmävalssaamolla. Kun valmentamisen, perhe-elämän ja vuorotyön jälkeen jää aikaa, niin Kimmo pelaa mielellään golfia, tasoituksella 12. Kimmo onkin erittäin tyytyväinen, ettei hänen tarvitse yksin kantaa vastuuta b -junioreista, sillä Alexei ”Losa” Zukov on toinen valmentaja mainitussa ikäluokassa.

Halmkrona pelasi ensimmäiset juniorivuotensa TPV:ssa hyökkääjänä. Vuoden 1984 Kaleva Cupissa tapahtui ensiesiintyminen TP-47 -paidassa topparin pelipaikalla. Edelleen junnu-ura jatkui ToPS:ssa ja KePS:n b -junioreissa, josta seuran vaihto Tornion Tarmoon, jota valmensi Kari ”Väikkä” Vaalto. Tornion Palloon Kimmo siirtyi v. 1992. Tulevina vuosina edessä oli varsin vaihtelevaa menestystä myös RoPS:ssa, Visan Pallossa ja HFF:ssa. Tultuaan takaisin TeePeehen edessä oli nousu Veikkausliigaan 2003 ja liigavuodet 2004 sekä 2005. Näitä vuosia Kimmo luonnehtii mahtaviksi, erityisesti koska mukana oli paljon oman kaupungin pelaajia. Pelaajaura päättyi v. 2004 vakavaan selkävammaan. Viimeiseksi peliksi jäi ottelu HJK:a vastaan.

Valmentamisen ensiaskeleet Kimmo Halmkrona otti TP-47 P99 -joukkueessa, jossa hän valmensi vuoden. Miesten edustusjoukkueemme päävalmentajaksi, yhdessä Sauli Kotirannan kanssa, Kimmo siirtyi kesken kauden v. 2009, seuran vielä pelatessa Ykköstä. Samana vuonna seura putosi Kakkoseen, jossa menestys oli pari kautta hyvää, kunnes v. 2012 kausi alkoi heikosti ja syntyi päätös siirtyä sivuun. Tämän jälkeen Kimmo on toiminut seurassamme valmennustehtävissä Fortum tutorina ja valmennuspäällikkönä, ennen kuin siirtyi b -junioreiden valmentajaksi. Väliin mahtui myös kausi Assi:n päävalmentajana. Seuramme b- junioreita Halmkrona valmentaa nyt neljättä vuotta. Valmentajakoulutukseltaan taskussa on UEFA B -lisenssi. Kimmo pitää varsinkin b -junioreiden valmentamisesta. Valmennustietoutta Kimmo hakee internetistä, kirjallisuudesta ja toisilta valmentajilta. Jatkuva itsensä kehittäminen onkin Kimmon mielestä elinehto, jotta voisi millään pysyä kehittyvän pelin mukana ja täten antaa paremmat eväät omille junioreilleen. Oma valmennusfilosofia on muuttunut paljonkin kymmenessä vuodessa, etenkin etenemisvauhdin suhteen. Merkityksellisyyttä valmentamisesta Kimmo kokee, kun pelaajia pääsee seuran edustusjoukkueeseen ja siitä eteenpäin, voittamista joukkueen kanssa unohtamatta. Nykyhetkessä Halmkrona pitää hienona asiana yhteistyötä RoPS:n kanssa. Lisäksi seurassa on useita valmentajia, jotka panostavat tosissaan valmennukseen. Tulevaisuuden harrastajamäärät hieman huolestuttavat. Syntyvyyden lasku yhdistettynä kaikkiin nykyajan tarjoamiin vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin on suuri haaste seurallemme. Kun talous sallii, tarvitsemme ehdottomasti kokopäivätoimisia valmennusosaajia, arvioi Kimmo.

Takaisin uutisiin

Seuran yhteistyökumppanit