Toimintakertomus

Kulunut toimintakausi oli Tornion Pallo-47 ry 70. Seuran järjestämään toimintaan osallistui kuluneella kaudella yli 400 poikaa ja tyttöä. Jäsenet ovat iältään 5 – 18- vuotiaita. Tornion Pallo-47 ry toimii jalkapallon erikoisseurana ja siihen liittyvien toimintojen järjestäjänä. Lokakuussa pidettiin seuran 70-vuotisjuhla, jossa juhlittiin seuraa ja muisteltiin yhdessä pitkää sekä ansiokasta taivalta. Tilaisuudessa palkittiin ansiomerkein ansioituneita seuraihmisiä.

Seura palkkasi vuoden alussa päätoimiseksi valmennuspäälliköksi Jouni Seppälän. Jouni pääsi heti tositoimiin kehittämään seuran junioritoimintaa.

Junioripäällikkönä jatkaa Klaus Kulju.

 

EDUSTUSJOUKKUE

Kaudella 2017 TP-47 edustusjoukkue pelasi Kakkosessa, sijoitus 6.

Kauden aikana saivat seuran omat kasvatit paljon vastuuta Kakkosen peleissä.

Valmentajana toimivat Alexei Zhukov ja Oleg Eprintsev. Maalivahtivalmentajana Eero Mäki-Jokela ja joukkueenjohtajana Petri Pyyny sekä huoltajana Jarmo Tähtö. Kuntovalmentajana Heikki Alasaukko-oja. Huoltaja Jarmo Tähtö menehtyi sairaskohtaukseen lokakuussa ja Jarmo jätti valtavan tyhjiön seuran toimintaan.

 

NAISTENJOUKKUE

Kaudella 2017 TP-47 naisten joukkue pelasi Kolmosta, sijoitus 2.

Kauden jälkeen naiset saivat täydennysmenettelyllä paikan Kakkoseen kaudeksi 2018.

Valmentajana toimi Martti Virkkala. Joukkueenjohtajana ja huoltajana toimi Kristiina Lahdenperä

 

POIKAJOUKKUEET

Kauden aikana pelattiin Palloliiton Kaikki Pelaa –sääntöjä noudattaen. Kaikki joukkueet ovat tehneet sekä pelaajien että vanhempien yhteiset ”Operaatio pelisäännöt”.  Pelisäännöissä joukkueet kirjasivat oman joukkueensa pelisääntöjä miten vaikkapa harjoitusaktiivisuus palkitaan, tai miten sosiaalisia taitoja kehitetään harjoituksissa ja pelireissuilla.
Kaudella 2017 ikäryhmiä oli B-junioreista 2011 syntyneisiin. B-juniorit ja reservijoukkue toimivat yhteistyössä Kemin Palloseuran kanssa. Reservijoukkue säilytti paikkansa Kolmosessa ja B-pojat nousivat karsinnan jälkeen
B Ykköseen kaudelle 2018. Pojat -03 osallistuivat Puolen Suomen Liigaan ja sijoittuivat Taso1 lopputurnauksessa sijalle 10.

 

TYTTÖJOUKKUEET

TP-47:llä  oli kaudella 2017 tyttöjoukkueita B-tytöistä aina -10 syntyneisiin. B-tytöt säilyttivät sarjapaikkansa Ykkösessä. Joukkueet osallistuivat piirisarjoihin ja tytöt -03 ja -04 osallistuivat lisäksi Puolen Suomen Liigaan. Tytöt -03 voitti oman sarjansa ja sijoittuivat Taso1 lopputurnauksessa sijalle 10.

 

MUU TOIMINTA

Kauden aikana järjestettiin päiväkotitapahtuma huhtikuussa. Tilaisuuteen osallistui 525 lasta Tornion esikouluista ja päiväkodeista. Heti tapahtuman jälkeen aloitettiin jokavuotinen jalkapallokoulu, johon osallistui kesän aikana yli 100 2011-2012 syntynyttä tyttöä ja poikaa.

TP-47 joukkueet ja pelaajat ovat edustaneet menestyksekkäästi seuraa eri turnauksissa Suomessa ja ulkomailla. TP-47 pelaajat ovat osallistuneet seuran järjestämiin taitokouluihin ja maalivahtiharjoituksiin lasten oman kiinnostuksen ja tarpeen mukaan.

 

HARJOITUS- JA PELIOLOSUHTEET

Joukkueet harjoittelivat ja pelasivat kaudella Lappiahallissa, Länsirannan jalkapallonurmella, Puuluodon jalkapallonurmella ja muilla nurmikentillä. Myös Junkohallissa Kemissä ja Haaparannan jalkapallonurmella harjoiteltiin joskus.

 

KOULUTUSTOIMINTA

Keväällä toimihenkilöillä oli mahdollisuus osallistua seuran ja piirin järjestämiin koulutuksiin, joihin myös osallistuttiin. Lisäksi järjestettiin seuran oma joukkueenjohtaja/rahastonhoitajakoulutus.

Seuran valmentajat ovat osallistuneet piirin D- ja C-kursseille sekä piirin järjestämiin erikoiskoulutuksiin. Seura on lisäksi järjestänyt omia koulutuksia, lokakuussa Eija Feodoroffin potkutekniikkakoulutus ja marraskuussa Pertti Kemppisen valmentajakoulutus.

 

MUUTA MAINITTAVAA

Kauden päättäjäisiä vietettiin perinteisesti Koulutuskuntayhtymä Lappian juhlasalissa 25.10.2017 Päättäjäistilaisuudessa palkittiin pelaajia, joukkueita sekä ansioituneita toimihenkilöitä.

Kauden aikana seuran talous on ollut vakaalla pohjalla. Seuran varainhankinta on koostunut jäsenmaksuista, yhteistyösopimuksista, talkoilla sekä kaupungilta saadulla tuella. Joukkueet ovat kerryttäneet varojaan omilla myyntikampanjoillaan ja talkoilla.

Toiminnan menestyksekkään pyörittämisen ovat mahdollistaneet joukkueiden vapaaehtoisena toimineet toimihenkilöt ja pelaajien vanhemmat sekä muut tukijoukot.
Tornion kaupunki on mahdollistanut pelaamisen ja harjoittelun kaupungin kentillä ja saleissa.

Toimintakauden aikana on pyritty kasvattamaan junioreita säännölliseen harjoitteluun, vastuuntuntoon ja toisten huomioon ottamiseen sekä sitoutumista ja omaharjoittelua.

Seuran tavoitteena on antaa jokaiselle lapselle myönteisiä kokemuksia ja onnistumisen iloa jalkapallon parissa. Lasten liikuttaminen on seuran päätarkoitus. Vanhemmilta toivotaan jatkossakin aktiivista osallistumista ja sitoutuneisuutta vapaaehtoistoimintaamme.

Lisäksi seurasta on osallistuttu liiton ja piirin kokouksiin, työryhmiin, piirin kevät- ja syyskokouksiin sekä seminaareihin ja palavereihin.

 

JOHTOKUNTA 2017

Tero Sarkkinen, puheenjohtaja
Arto Herala, varapuheenjohtaja
Hannu Uusitalo
Pasi Nenonen
Matti Lankila
Kari Vaalto

 

SEURAN PALKITUT 2017

Vuoden seuratyöntekijä Outi Ponkala-Kurttio, Pasi Nenonen
Vuoden perhe Sinihalmeet
Jarmon Pysti Pasi Isokangas
Vuoden valmentaja Jarmo Oinas
Vuoden joukkueenjohtaja Saija Kurtti
Vuoden tyttöjuniori Tuuli Alamikkotervo
Vuoden poikajuniori Eetu Ravantti
Junioreiden esikuva Eetu Närhilä
Vuoden joukkue B-pojat
Vuoden saavutus Tytöt -03
Matias Juneksen palkinto Aliisa Karjalainen
Matin pysti Joonatan Alamäki
Aarnin veljesten pytty Miika Eskelinen
Teemu Tainion kannustuspalkinto Oskari Svenn
Lupaava tyttöjuniori Claudia Palosaari
Pohjola Yhtiön pokaali B-tytöt Maria Ollila
Vuoden pelinohjaaja Aada Ylävaara
Vuoden erotuomari Tero Uusimaa
Vuoden avustava erotuomari Milla Hietala
Seuran tunnustuspalkinnot Tomi Alapekkala, Pekka Taskila, Matti Mäki-Iso, Martti Virkkala, Jan Kakko, Anu Määttälä, Pia Bimberg, Eelis Klemola
Junioripäällikön valinnat Erja Aikavuori, Ari Pohjanen
Matti Myllyojan stipendi Vuoden Juniori Sampo Ala-Iso
Janne Hietalan taistelijan pallo Emilia Moberg

Seuran yhteistyökumppanit