TP-47 B-poikien SM-karsinnat lähestyvät

31.01.2019

B-poikien kausi pyörähtää käyntiin ennätysaikaisn, koska meidän pieni seura pelasi itsensä sensaatiomaisesti SM-karsintaan viime vuoden 1-divisioonan menestyksen myötä. Jokainen SM karsintajoukkue on valinnut joukkueensa nk. Try out harjoitusten kautta eli suoraan sanottuna valmentajat ovat valinneet joukkueensa pelaajien tason mukaan. Avausvastustajamme Tampereen Ilves valitsi 50 pelaajaa rinkiinsä. Hieman perspektiiviä millaisten ”jättiläisten” kanssa nyt pelataan. Sanomattakin on selvää, että meillä ei mitään try outteja ole ja kaikki 23 pelaajaa jotka ringissä, ovat meille tärkeitä. Tämän vuoksi olemme ilmoittaneet myös joukkueen keväällä alkavaan 2-divisioonaan, jotta saamme kaikille riittävästi peliaikaa. Valmennuksesta vastaa viime vuosien tapaan Kimmo Halmkrona joka on saanut aisaparikseen Alexei Zhukovin. Olen varma, että tämä tandemi kestää vertailun mihin tahansa ”suurseuran” valmennukseen.

Miten tähän on tultu?
Torniossa siirryttiin n. 10 vuotta sitten talvi harjoittelu olosuhteissa tasavertaiseen asemaan muiden kaupunkien kanssa lappiahallin tulon myötä, tosiasia on kuitenkin että jalkapalloa oppii pelaamaan harjoittelemalla (ei liene yllätys kenellekkään). Hallin tulosta saamme kiittää erityisesti Kari Vaaltoa ja Pentti Leipälää.

Tämän joukkueen pojat ovat harjoitelleet lajitaitoja tuhansia tunteja treeneissä ja myös niiden ulkopuolella. Kaikki ei tietenkään selity pelkällä hallilla vaan on tarvittu intohimoisia valmentajia, jotka ovat puskeneet poikia eteenpäin jalkapallossa. Polte viedä poikia eteenpäin on ollut kova ja varmasti pieniä virheitäkin on matkan varrella tehty, mutta lopputulos on kuitenkin loistava. Kiitos kuuluu poikia jalkapallokoulusta D-C junnuihin asti valmentaneille eli allekirjoittaneelle, Juha Pietsalolle, Mika Alavahtolalle ja Pekka Taskilalle. Aina ei ole kaikkea tiedetty, mutta kaikesta on pyritty ottaamaan selvää ja ottaan opiksi. Pienten lasten valmentaminen on muutakin kuin pelkää ”futisjargoniaa”. Näiden jälkeen poikiin on jättäneet oman ”käden” jälkensä Tarmo Koivuranta ja ennenkaikkea nykyinen valmentaja Kimmo Halmkrona. Tämän joukkueen pelaajat ovat sikäli onnellisessa asemassa, koska heidän valmentajat ovat pyrkineet pelaamaan peliä mikä kehittää kaikkia kentällä olevia pelaajia eli ovat pyrkineet hallitsemaan palloa syöttöketjujen kautta kaikkia pelaajia käyttäen valitettavasti vieläkin näkyy alueellamme juniori joukkueita, jotka potkaisevat pitkää palloa koko ajan yleensä fysiikaltaan sillä hetkellä ylivertaiselle hyökkääjälle B-junnuissa sitten ihmetellään, että miten nämä ei osaa pelata saatikka sitten että syöttää maata pitkin hallitusti. Toivottavasti jokainen valmentaja ajattelee pelaajiansa hieman pidemmälle eikä tuhoa pelaajiaan siksi että halusi voittaa pelejä 13-vuotiaana keinolla millä hyvänsä. Jos pelissä on toisteinen rakenne ja siinä käytetään useampaa pelaajaa tai mielellään koko joukkuetta hyväksi ja syötöt pysyvät maassa niin tulevaisuus on turvattu! Mikäli näin teemme voimme jatkossakin pelata ainakin korkeimmalla mahdollisella tasolla P17 pojissa, missä varsinainen liiton sarja vasta alkaa… piirinmestaruuksia ei siis kannata tavoitella keinolla millä hyvänsä!

Taso ajattelu on tietysti myös näidenkin poikien ensiaskelissa ollut mukana eli jokainen on pyrkinyt pelaamaan omalla sen hetkisellä tasollaan tasoisiansa vastaan. Aihe mikä aika ajoin aiheuttaa ”parranpärinää”. Loistava työkalu pelaajien kehittämiseen oikein hoidettuna kehittää sekä aikaisemmin kehittyviä/enemmän harjoitelleita sekä tietysti toisinpäin. Vai luuleko joku oikeasti, että vasta-alkaja kehittyy kun se pelaa esim. 1v1 peliä ylivertaiseti taitavamman kanssa. Kummallekkin pelaajalle huono harjoitus!

SM-karsintoihin lähdemme kiusaamaan suurseuroja, jotka eittämättä pelaavat valtavien paineiden alla onhan melkein kaikilla joukkueilla ammattivalmentajat, jotka tekevät sitä työkseen ja sitä myöten heistä jokainen valmentaa myös työpaikastaan. Meidän valmentajat nyt on onneksi OTO-pohjalla….eli potkuja ei ole luvassa meni miten meni! Olemme valmistautuneet kauteen n. 5 harjoituksen viikkotahdilla, lisäksi osa on käynyt lisäksi 2 kertaa viikossa lappian akatemia harjoituksissa. Pari harjoitusturnaustakin olemme pelanneet. Loukkaantumisiltakaan emme ole välttyneet, mutta tuskin ovat muutkaan, sillä sehän kuuluu lajiin.
Joukkueemme on varmasti rankattu jumbosijalle, mikä sopii tietysti meille. Tavoitteemme on edelleen kehittää pelaajia ja peliä, jos sillä sapluunalla olemme jumboja ja jätämme kentälle kaikkemme niin emme voi olla pettyneitä. Sarjassa on kymmenen joukkuetta, mistä neljä parasta menee suoraan varsinaiseen keväällä alkavaan SM-sarjaan. Viidenneksi ja Kuudenneksi sijoittuvat pelaavat toisen lohkon sijoille 5 ja 6 tulleita vastaan ristiin karsinnat kerrasta poikki pelissä viidenneksi sijoittuneen kotikentällä. Sijoille 7-10 sijoittuneet jatkavat keväällä ykkösessä. Pelimme jatkuvat minimissään joka tapauksessa valtakunnallisessa 1-divisioonassa, mikä on jo kova ja hyvä tasoinen sarja kehittää pelaajia. Pelaamme kotipelit Kemin Junkohallissa. Toivottavasti mahdollisimman moni jalkapallon ystävä tulee katsomaan miten pieni ja pippurinen kylä joukkue pärjää Isojen puristuksessa, näitä pelejä ei meidän seurahistoriassa ole ennen pelattu!

Pelit:
3.2 Ilves-TP-47 13:00
9.2 TP-47-RoPS 17:30
17.2 TP-47-JJK 16:00
24.2 FFJaro-TP-47 14:30
2.3 TP-47-KuPS 17:00
10.3 FC Lahti Akatemia-TP-47 11:00
16.3 TP-47-SJK 15:30
24.3 OLS-TP-47 14:30
31.3 TP-47-FC Kuusysi 13:00

Seuraa meitä TP-47:n facebookissa, siellä ennakkotunnelmat ja raportit peleistä.

Heikki Kerkelä
TP-47 P17
Joukkueenjohtaja

Takaisin uutisiin

Seuran yhteistyökumppanit