Perhefutis on lapsen ja vanhemman yhteinen harrastus

Perhefutis jatkuu taas 14.8 Hannulan koulun liikuntasalissa

Ohjaajan yhteystiedot:
Miia Keränen, keranen.miia@outlook.com, 040 578 2754

lmoittautumaan pääset täältä!

Perhefutis on aikuisen ja lapsen yhteinen harrastus, jonka tärkein tavoite on saada lapset ja aikuiset nauttimaan liikkumisesta sekä tietysti futiksesta.

Liikunnallinen lapsuus edistää kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia sekä myönteistä elämänkulkua. Yhdessä liikkuminen on perheenjäsenten jatkuvaa vuorovaikutusta. Erilaisiin kokeiluihin kannustaminen sekä yhdessä koettu ja jaettu onnistumisen ilo auttavat lasta myönteisen fyysisen minäkuvan muodostumisessa.

TP-47 perhefutisryhmä on iältään sekaryhmä. Myös tytöt ja pojat ovat samassa ryhmässä. Eri ikäiset lapset saavat paljon oppia toisiltaan. Kaikki eivät opi asioita saman ikäisenä ja samassa järjestyksessä. On tärkeää, että lapset voivat ottaa mallia toisilta lapsilta. Kukaan lapsista ei myöskään ”leimaannu” vaikka ei jotain taitoa vielä osaisikaan, koska ryhmässä on muitakin samaa taitoa harjoittelevia. Ryhmän sisällä voidaan kuitenkin välillä jakaa lapsia ikäryhmittäin. Näin tarjotaan vanhemmille mahdollisuus vertaistukeen saman ikäisten lasten vanhempien kanssa.

Kaksi peräkkäisten viikkojen perhefutistuntia vedetään samalla rakenteella. Aikuisista tämä saattaa tuntua hitaalta tahdilta, mutta lapsista ei. Lapsi tarvitsee paljon toistoja ja aikaa harjoittelulle. Toistojen ja onnistumisten myötä lapsen minä-pystyvyys vahvistuu ja itsetunto kehittyy. Lapsille on tärkeää, kun he tietävät mitä ja miten tehdään, ja he pääsevät nauttimaan itse tekemisestä.

Ohjauksessa pyritään siihen, että yhdenkään perheen ei tarvitse kokea tunnetta, että oma lapsi ei osaa. Jos joku lapsi nauttii siitä, että hän juoksee pallo kädessä, vaikka olemme ohjeistaneet kuljettamaan jaloin, niin ei takerruta siihen. Ennemminkin rohkaistaan vanhempaa ihailemaan, kuinka lujaa lapsi juoksee. Kaikki lapset oppivat ajallaan, mutta eivät samaan aikaan. Joku tarvitsee toistoja huomattavasti toisia enemmän. Annetaan kaikille aikaa. Unohdetaan suorittaminen ja keskitytään nauttimaan liikunnan ja yhdessäolon riemusta. Iloisessa ja turvallisessa ympäristössä oppiminen tapahtuu parhaiten.

Tiedetään, että elintavat alkavat muotoutua jo kolmen vuoden iässä, varhaisilla liikkumisen kokemuksilla on suuri merkitys. TP-47 on alueen suurin liikuttaja ja perhefutiksella haluaa myös tätä vahvistaa. Perhefutis on myös loistava ympäristö tutustua alueen lapsiin ja vanhempiin. Useat harrastajista löytävät jalkapallosta pitkäaikaisen harrastuksen joko pelaajina tai aktiivisina toimihenkilöinä.

TP-47 perhefutiksen ohjaana toimii Miia Keränen. Miia on 38v Torniosta kotoisin oleva neljän lapsen äiti. Harrastuksiin on aina kuulunut liikunta ja lasten kanssa touhuaminen on lähellä sydäntä. Ammatiltaan hän on aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja. V.2014 hän on suorittanut liikunnanohjauksen peruskurssin ja siitä lähtien ohjannut ryhmäliikuntaa lapsille ja aikuisille.

TP-47 kokee tärkeänä antaa mahdollisimman laajalle harrastajamäärälle mahdollisuuden päästä perhefutikseen mukaan ja tukee toimintaa kaikin tavoin. Osallistujilta peritään ainoastaan 25€/lapsi/kausi, joka kattaa osallistumisen, T-paidan ja vakuutuksen.

Vakuutuksen sisältävä 25€ osallistumismaksu maksetaan tilille Fi55 5475 0020 0572 90 ja viestiksi Perhefutis ja lapsen nimi.

Tornion Pallo -47 ry
Teollisuuskatu 8-10
95420 Tornio
+358 405919275
office@tp47.com