Otteluraportti B-Ykkönen Jippo-TP-47 4-3 (2-1)

24.08.2019
Raskas tappio kotiintuomisina Joensuusta

Ottelun ensimmäinen 1/2 tuntia mentiin isäntien hallinnassa. Johto-osuma näki päivänvalon 18 minuutilla. Jippo hyökkäsi nopealla vastahyökkäyksellä keskeltä läpi, palloa ei saatu katkaistua, jonka seurauksena vieraiden hyökkääjä karkasi keskeltä läpi ja teki maalin. Tämän jälkeen TP sai luotua pari erittäin hyvää maalintekopaikkaa lähinnä Joonatan Alamäen voimakkaiden riistojen seurauksena, mutta rimaa lähemmäksi ei päästy. 2-0 maali tuli juuri TP:n huippupaikan jälkeen. Keskialueella huolimaton pallonmenetys, minkä johdosta Jippo sai luoutua pienen mylläkän jälkeen pallon maaliin. Tämän jälkeen vieraat muuttivat hieman pelipaikkoja, mikä saikin pelin kääntymään TP:lle. Alettiin saamaan pitempiä hyökkäyksiä ja parempaa pallonhallintaa. TP kavensi kulmasta 41 minuutillla Miika Eskelisen tarjoillessa Eelis Taskilalle, joka puski hallitusti taka-alueeelta pallon maaliin. Tauolle lähdettiin 2-1 lukemista.

Toinen puoliaika oli sitten pelillisesti täysin vieraiden. Pelin- ja pallonhallinta kääntyi selvästi TP:lle Jipon joutuessa roiskimaan palloa ylös. Toki heidän numero 6 eli Terrence Smith oli alati vaarallinen noissa pistopalloissa. Hän tekikin läpiajosta isäntien 3-1 maalin 54 minuutilla TP:n alakerran avustuksella. Peli painui kuitenkin koko ajan Jipon puolustusalueelle TP: pyrkiessä tasoitukseen. 61 minuutin kohdalla tulikin kavennus. Topi Nisula vapautti Jussi Seitamaan maalintekoon ja Jussi viimesteli 3-2 kavennuksen. 66 minuutin kohdalla vieraat tasoittivat kulmasta. Niklas Kerkelä antoi ja Sampo Ala-Iso puski etualueelta pallon hienosti maaliin. Maalin jälkeen näytti, että on vain ajankysymys milloin vieraat siirtyvät johtoon, paikkoja luotiin ja niitä hukattiin. Mutta mutta vanha sanonta piti tänään paikkaansa: ”Jos et ite tee niin vastustaja tekee”. Ja näin myös kävi. Täysin harmiton purkupallo vastustajalta ja heidän Terrence Smith oli läpi, jonka yrityksen Nicholas Karvonen vielä torjui, mutta paluupallon kävi isäntien pelaaja niittaamassa maaliin. Todella raskas maali 10 minuuttia ennen loppua, mistä vieraat eivät enää toipuneet. Huippupaikoille ei enään lopussa päästy. Ottelun lopussa tuomari antoi Sampo Ala-Isolle täysin käsittämättömän kortin puhtaasta riistosta jonka seurauksena Sampo sai toisen keltaisen kortin ja joutui ulosajetuksi. Tuomari oli tänään todella heikko, mutta ei toki ottelua ratkaissut. Virheet mitä tänään tehtiin ei ollut tuomarin vika.

Valmentaja Kimmo Halmkronan kommentit: ”Katkera tappio. Alussa olimme huonoja, mutta pelin edetessä saimme otteen itsellemme ja olimme mielestäni varsinkin toisella puoliajalla hyviä. Tänään tuli sitten isoja virheitä, mistä vastustaja rankaisi armotta. Maalipaikkojen tuhlailu myös kostautui. Kuvaava pelille oli heidän 2-0 johto-osuma. Itsellä loistopaikka tasoittaa ottelu, ei maistu ja Jippo rokottaa nopeasta hyökkäyksestä maalin. Terrence Smithiä emme tahtoneet saada kuriin, joka oli tänään kentän paras pelaaja. Emme saaneet katkottua riittävän varmasti hänelle viljeltyjä palloja. Sampon toinen kortti oli aivan käsittämätön tuomarivirhe. Puhdas pallon riisto, mutta tuomari näkee virheen ja vielä kortin arvoisen. Tuommoisen pillipiiparin takia joutuu pelikieltoon, sitä ei voi käsittää.”

Takaisin uutisiin

Seuran yhteistyökumppanit