Otteluraportti B-Ykkönen TP-47-NFF/Kanu yj 2-1 (1-1)

20.06.2019
TP voittoon nihkeällä pelillä. Kärjessä todella tasaista. Kevätkierroksen sijoitukset ratkeavat viimeisellä kierroksella 30.6, jolloin vastaan asettuu Komeetat Jyväskylässä. Mahdollisuudet jopa lohkon ykköspaikalle ja 3 pisteeseen syyskierrokselle ovat olemassa.

Otteluraportti B-Ykkönen TP-47-NFF/Kanu yj 2-1 (1-1)

Eilen ottelun juoni oli seuraava. Vieraat pelasivat pitkää palloa maalivahdilta asti fyysisille ja isoille hyökkääjille. Isännät pyrkivät rakentamaan maltilla maata pitkin pallonhallinnan kautta. Tänään syöttövarmuus ei ollut ihan tapissaan ja pelistä tuli vaikea. Painimisessa ja pikku koiruuksissa emme pärjänneet fyysisemmälle vastustajalle. Onneksi saimme tehtyä voittoon vaadittavat osumat ja ”oikeus” voitti, koska jalkapallo, mitä vastustaja pelasi, ei ole kyllä hirveästi nuoria pelaajia kehittävää. Avausmaali syntyi 19 minuutilla. Ville Ojala keskitti oikealta ja Niklas Kerkelä syötti rinnalla ykkösellä Aapo Savolaiselle, joka ampui pallon maaliin. Kylmä suihku tuli heti seuraavalla minuutilla. Harhasyötöstä vastustaja karkasi läpi, se vielä hoideltiin, mutta jälkitilanteesta vieraat kuittasivat pelin tasoihin. Puoliaika oli sekava; kotijoukkue kontroloi selkeästi 20 minuuttia, jonka jälkeen isännille alkoi tulla helppoja syöttöhasseja mitä vieraat kyttäsivät. Puoliajan loppu oli erittäin sekavaa peliä ilman kontrollia ja silloin mentiin päästä päähän.

Toiselle puoliajalle TP sai koottua rivinsä ja syötötkin löysivät hieman paremmin osoitteen. Ottelun voitto-osuma nähtiin 55 minuutilla. Niklas Kerkelä haastoi pallon kanssa boxiin ja syötti Ville Ojalalle, jonka jalasta pallo kimposi Aapo Savolaiselle, joka viimeisteli nätisti illan toisen osuman. Maalin jälkeen TP sai luotua vielä muutaman paikan niissä kuitenkaan onnistumatta. Ottelun lopulla nähtiin vielä vierailta muutama perinteinen pitkä pallo boksiin. Ne pystyttiin kuitenkin hienosti puolustamaan ja kolme pistettä jäivät ansaitusti kotijoukkuelle joskaan peli ei ollut tänään niin hyvää mihin tämä joukkue pystyy. Tietysti on hienoa, että voimme voittaa vaikka ei aina parasta pystytä esittämään. Peruspelaamisemme on huononakin päivänä kuitenkin jollakin tasolla ja se riitti tänään.

Valmentaja Kimmo Halmkronan kommentit: "Tänään voitimme mikä oli tietysti hienoa. Pelissä oli vähän turhan paljon kuskaamista ja syöttöpeli ei oikein tänään kulkenut kuin ajoittain. Vastustaja pelasi todellista tulospalloa, jota on aina ikävä katsoa, koska minusta pelaajat eivät kehity pallollisessa osaamisessa ollenkaan tuolla tavalla. No, toivottavasti he eivät pelaa jatkuvasti noin, koska kyse on kuitenkin nuorista junioreista. Nyt juhannuksen viettoon ja sen jälkeen keskitytään Komeetat vieraspeliin. Viimeiselle kierrokselle jäi panosta aika lailla kun OLS hävisi tänään KPV:lle.”

Takaisin uutisiin

Seuran yhteistyökumppanit