Otteluraportti B-Ykkönen TP-47-SJK 3-2 (3-0)

31.08.2019
TP:n pojat hienoon voittoon SJK neljäntenä ja TP viidentenä sarjassa. Tärkeä matsi mikäli mielii pysyä mukana SM-karsintapaikkataistelussa.

Ottelun ensimmäinen jakso alkoi isäntäjoukkueen pelin- ja pallonhallinnalla. Paikkoja saatiin rakennettua useampaankin kuin kolmeen maaliin. Varsinkin monesti joukkueelta puuttunut suora ja nopea hyökkääminen vastustajan linjan taakse oli tänään hienoa. Hitaan hieromisenhan tämä jengi on kyllä jo osannut joskus liiankin kanssa ja arvaamattomuus on puuttunut. Tänään löydettiin kyllä loistava rytmi hyökkäämiseeen. Välissä hidasta ja välissä nopeaa, varmasti myös hankala puolustaa kun ei olla niin ennalta arvattavissa.

Maalinteon aloitti Miika Eskelinen 16 minuutin kohdalla vapaapotkusta. Kierteinen laukaus painui alakulmaan. 25 minuutin kohdalla Lauri Iso-Koivisto antoi hienon 50 metrin syötön vastustajan linjan taakse joka oli nostanut linjansa puoleen kenttään kun he yrittivät prässätä ylhäältä. Joonatan Alamäki otti nätisti pallon haltuun ja nosti hallitusti pallon maaliin yli vastaan tulevan maalivahdin. 44 minuutin kohdalla TP ryösti pallon takaa päin liukumalla SJK:n pelaajalta. Nopea vastahyökkäys ja Joonatan Alamäki ja Eemil Saloniemi syöttelivät Topi Nisulan tekopaikkaan, joka painoi pallon etunurkkaan läheltä painavalla laukauksella. Ensimmäinen jakso selvästi TP:n. Vastustajalla ei yhtään hyvää maalipaikkaa.

Toinen jakso alkoi tasaisemmin, vieraidenkin päästessä paremmin pallon kiinni. Isännät saivat kaksi loistavaa paikkaa ”tappaa” peli mutta viimeistely oli huolimatonta. SJK tuli sitten peliin mukaan 59 minuutilla. Huolimaton syöttö poikittain keskialueella mihin vieraat pääsivät kiinni. Huima laukaus 25 metristä painui ylänurkkaan, maalivahti ei voinut maalille mitään. Maalin jälkeen TP sai luotua vielä muutaman mahdollisuuden maalintekoon, mutta ruuti oli kuivaa. SJK:lla ei paikkoja ollut. 87 minuutilla vieraat pääsivät nopeaan hyökkäykseen ja saivat pelattua pallon linjan taakse mistä heidän hyökkääjä pisti pallon maaliin. Pientä puristusta alkoi tämän jälkeen näkyä isännillä ja yksi puolittainen paikka SJK:lle siunautuikin, mutta kotijoukkueen onneksi tasoitusta ei syntynyt. Toinen puoliaika oli tasaisempi. Pisteet jäivät Tornioon mikä oli varmasti oikeudenmukainen tulos koska pelillisesti joukkue oli vieraita edellä.

Valmentaja Kimmo Halmkronan kommentit: ”Loistava kasvojen pesu kolmen vähän heikomman pelin jälkeen. Tänään olimme myös valmiina kamppailemaan ja tunnetta oli riittävästi. Laitoimme itseä likoon joukkueen puolesta, missä joskus meinataan lipsua. Jalkapallo on kuitenkin joukkuepeli. Koko joukkue täynnä onnistujia, varsinkin uudet avaavat pelaajat eli Eelis Taskila, Eemil Saloniemi ja Jussi Seitamaa näyttivät että haluavat jatkossakin minuutteja. Kilpailu pelipaikosta kehittää. Tänään myös ymmärrettiin, että nopeat hyökkäykset linjan taakse ovat hyvä ase kun sitä osataan käyttää mikäli vastustaja on ylhäällä. Tämä tilanteen tunnistaminen on monesti ollut meille hankalaa ja meitä vastaan on ollut helppo puolustaa kun hyökkäykset ovat olleet liian hitaita. Nyt reenataan viikko ja lähdetään haastamaan sarjan ylivoimaisinta suosikkia eli OLS:ia ensi lauantaina Ouluun.”

Kuvassa kolmannen maalintekijä ja ”ikiliikkuja”Topi Nisula.

Takaisin uutisiin

Seuran yhteistyökumppanit