​OTTELURAPORTTI KRAFT-TP-47 2-2 (1-0)
Tornion Pallo -47 ryJulkaistu: 02.06.2024 22.10

TP-47 reissue Närpiöön tuotti yhden pisteen. Ottelu oli hyvin kaksijakoinen. Kraft vei ensimmäistä puoliskoa ja TP-47 toista.

Ensimmäisellä jaksolla vieraat hallitsivat näennäisesti palloa, mutta mitään vaarallista he eivät saaaneet aikaiseski. Kraft panosti vastahyökkäyksiin ja oli niissä vaarallinen Samir Isanovicin johdolla. Ottelun avausmaali syntyi varsin erikoisella tavalla 43:lla minuutilla. Maalivahti Aki Peltokorpi antoi pallon Topias Wienalle, joka otti pallon käteen ja alkoi asettelemaan maalipotkua. Tuomari vihelsi tästä rangaistipotkun! Tuomarin näkemys oli, että peli oli käynnissä ja pelaaja pelasi palloa kädellä. Näin ollen tuomio oli oikea, mutta oliko se pelin hengen mukainen onkin toinen asia. Tuomitun pilkun ampui Samir Isanovic varmasti maaliin. Maalin jälkeen Kraftilla oli vielä hyvä mahdollisuus tehdä lisäosuma, mutta läheltä tulevan laukauksen Jesse Isokangas pelasti maaliviivalta.

Toinen jakso alkoi TP:n kannalta murheellisesti. 48 minuutin kohdalla Nedim Idric sai pitkän syötön linjan taakse ja laittoi pallon hallitusti alakulmaan. Maalin jälkeen TP alkoi dominoimaan ottelua. Kavennus syntyi kulmasta 62 minuutin kohdalla Ville Moilasen tarjoillessa Aleksi Gullstenille, joka puski pallon hienosti maaliin. 69 minuutin kohdalla TP-47 tuli tasoihin Ville Moilasen tarjoillessa tällä kertaa Lauri Koivumiehelle, joka ohjasi hienosti ”boxista” ykkösellä pallon maaliin. Maalin jälkeen TP-47 jatkoi painostamistaan ja lähimmäksi pääsi läpiajosta Aleksi Gullsten, minkä Kraftin maalivahti torjui. Vielä ottelun lisäajalla Niklas Kerkelä pääsi kokeilemaan 16 rajalta, mutta tämän Kraftin maalivahti Karl-Filip Eriksson torjui kulmaksi. Ottelu päättyi pistejakoon 2-2 tuloksella. Tänään nähtiin taas uusi debyyti, kun 18-vuotias seuran oma kasvatti Joona Ponkala debytoi Kakkosen tasolla.

Valmentaja Keijo Huusko:

”Saatiin hyvä piste kuitenki ja oltiin vielä lähellä voittoa. Halpoja maaleja tuli taas meidän päähän. Ensimmäisellä puoliajalla oltiin pallossa kyllä, mut ei saatu luotua vaarallisia maalipaikkoja. Toinen puolisko alkoi todella huonosti, mutta oltiin silti pelin päällä ja oli vain ajankysymys et saadaan maali. Paikkoja olisi ollut vielä voittoon, mutta pitää silti olla tyytyväinen yhteen pisteeseen. Ens peliin helpot virheet pois, niin pistekoppa kyllä täytyy.”

Seuraavaksi TP-47 kohtaa ensi lauantaina klo 17:00 JPS:n Jyväskylästä kotikentällään Puuluodossa.

Kuvassa ottelun maalintekijät Aleksi Gullsten ja Lauri Koivumies.