Otteluraportti B-Ykkönen TP-47-OTP 1-2 (0-1)

18.08.2019
Lähtökohdat otteluun. TP-47 sarjassa toisena, OTP keskivaiheilla. Keväällä OTP vei keskinäisen 1-0 joten isännillä ”kalavelat” maksettavina.

Peli alkoi vauhdikkaasti molempien joukkueiden pyrkiessä prässäämään voimakkaasti ylhäältä. Peli aaltoili tasaisesti puolelta toiselle, mutta kumpikaan joukkue ei hyville maalipaikoille päässyt. Ottelun 44 minuutilla TP antoi ilmaisen kulman mistä OTP pelasi nätin kuvion takatolpalle vapaalle pelaajalle, joka puski pallon maaliin. Todellinen koppimaali ja puoliajalle lähdettiin OTP:n johdossa.

Toinen puoliaika alkoi lievässä vieraiden hallinnassa jonka seurauksena vieraat saivat kulman 55 minuutilla. Pallo pelattiin isolle Oulun topparille joka niittasi pallon hienosti maaliin. Tämän jälkeen ote siirtyi selkeästi isännille jotka vyöryttivät hyökkäyksiä kohti vastustajan maalia, mutta maaleja niistä ei saatu aikaiseksi. 72 minuutin kohdalla isännät vaihtoivat ryhmitystä yrittäessään kaventaa ottelua. Tämän seurauksena alkoi paikkoja tulla molempiin päihin. OTP:llä oli hyvät paikat ”naulata” peli ja TP:llä muutama maukas mahdollisuus kavennukseen. 85 minuutilla isännät saivat sitten kavennuksen. Sampo Ala-Iso syötti linjan taakse Niklas Kerkelälle joka nosti hallitusti ykkösellä vastaan tulevan maalivahdin yli. Tämän jälkeen TP sai vielä hyvän mylläkän maalille hakiessaan tasoitusta. Lisäajalla tapahtui sitten tuomarivirhe ainakin koti ja vierasjoukkueen valmentajien mielestä. TP pelaaja vedettiin takaa nurin tämän ollessa laittamassa takatolpalta palloa maaliin. Tuomari ei uskaltanut puhaltaa päivänselvää pilkkua.

Kotijoukkue hävisi pelin huonoon erikoistilanne puolustamiseen. Tänään ei myöskään nähty kuin viimeinen 30 minuuttia isäntien tuttua voimakasta pallonhallintaa. Vieraat prässäsivät ylhäältä ja puolustuvat hyvin eteenpäin. Toki tasapeli olisi ollut mahdollinen ilman tuomarivirhettä, mutta ei ”väärä” joukkue silti tänään peliä voittanut.

Valmentaja Kimmo Halmkronan kommentit: ”Hermostunutta peliä, aika ja tila olivat vähissä pelinrakentelussa ja lisäksi vastustaja myös voitti enemmän kaksinkamppailuja. Alakerta oli myös heillä vahva. Kaksi erikoistilanne maalia, mitkä puolustettiin huonosti. Mahdollisuus oli toki tasoittaakin ja mielestäni selvä rankkari vietiin meiltä. OTP pelasi vahvuuksillaan eli fyysisyydellä ja korkealla prässillä. Pitää vain pystyä pelaamaan nopeammin ja vähemmillä kosketuksilla eteenpäin jatkossa. Unohdetaan nyt tämä ja aletaan keskittymään ensi viikon Jippo vieraspeliin.”

Takaisin uutisiin

Seuran yhteistyökumppanit