EDUSTUSJOUKKUEEN ​SARJA-AVAUKSEN OTTELUENNAKKO
Tornion Pallo -47 ryJulkaistu: 13.04.2024 07.55

EDUSTUSJOUKKUEEN ​SARJA-AVAUKSEN OTTELUENNAKKO

SARJA-AVAUKSEN OTTELUENNAKKO

TP-47 matkustaa tänään sarjan avausotteluun Ouluun paikallista Palloseuraa vastaan. OPS on perinteikäs seura, joka nousi Kakkoseen viime kauden päätteeksi. OPS on henkilöitynyt viimeiset vuosikymmenet pitkälti legendaariseen Miika Juntuseen, joka hoitaa rautaisella otteella niin seuran pyörittämistä kuin valmentamistakin. Joukkue on toki paljon muutakin. OPS on nimitttäin erittäin hyvä nippu Kakkoseen. Naapuriseura OTP:stä värvätyt Chinonso Edeh (Ex-TP-47), Etchu Ettachak, sekä Ajayi Olufafemi ovat laatupelaajia. Kotimaisista pelaajista joukkueeseen on tullut GBK:sta Joni Lämsä, sekä Herculeksessä maaleja paukutellut Jyri Vääräniemi. Kun joukkueessa vielä jatkavat Felix Orishanin ja Chukwu Callistuksen tasoiset pelurit voidaan OPS:a pitää paperilla yhtenä Kakkosen C-lohkon nimekkäimmistä ryhmistä. Joukkue on erittäin kokenut, fyysinen ja taitava Kakkosen tasolle.

TP-47:n lähtökohdat otteluun ovat suhteellisen hyvät. Vain nilkkavaivainen Miika Eskelinen on varmuudella pois. Peliin lähdetään ison kentän treenien suhteen selkeältä takamatkalta, kun vain kaksi harjoitusta ehdittiin vetää ulkona, mutta tämä ei ole uutta eli tilanne on sikäli normaali. Muuten joukkue on harjoitellut hyvin Lappiahallilla ja on fyyisesti valmis sarjan alkuun. Sarja-avaus on aina tietysti erityinen pitkän harjoituskauden jälkeen, mutta pitää kuitenkin muistaa, että pelistä jaetaan samat kolme pistettä voittajalle kuin kaikista muistakin.

Joukkue on taas hieman muuttunut viime vuodesta, poissa ovat Jani Alaperä, Aleksi Isomäki, Joona Konttajärvi, Juuso Pikkukangas, Lauri Iso-Koivisto ja Jesse Härmä. Tilalle ovat tulleet Joona Lohela (OLS), Eemil Saloniemi (HFF), Elias Lantto (HFF), Jussi Seitamaa (KePS), Nicholas Karvonen (välivuosi), sekä Sami Rauvala omista junioreista. Lähtijöitä on siis paikattu nuorista ja nälkäisistä lähialueen pelaajista, joiden uskotaan auttavan joukkuetta. Viime kaudella joukkue hurmasi parhaimmillaan todella viihdyttävällä pelillä, mutta tietty tasaisuus ja rutiini puuttui, jotta sarjan körkipäässä mielii olla. Tälle vuodelle kaikki tietää mihin pystytään jos peli saadaan kulkemaan ja isommilta loukkaantumisilta säästytään. Joukkueen tavoite on oltava vähintään ylemmässä jatkosarjassa, johon pääsee kuusi parasta joukkuetta. Kaikki joukkueen nuoret pelaajat ovat vuotta vanhempia ja tietävät viime kauden perusteella mitä vaaditaan, jotta Kakkosessa voidaan pärjätä. Onneksi joukkueessa on myös tarvittavaa kokemusta Aleksi Gullstenin, Topias Wienan ja Henri Korkeamäen johdolla.

Valmentaja Keijo Huusko:

”Meillä hyvä treenikausi takana melkein jokaisella pelaajalla ja kaikki pysyneet terveenä yhtä pelaajaa lukuunottamatta. Miikalla pikku loukki, mutta on kohta takaisin askissa. Sillä mielin voi lähteä luottavaisin mielin tähän kauteen. Viime kauden alussa taisi olla kuusi miestä loukkaantuneena ja osa kesken kuntoisena. OPS:sta ennakkoon vaikea sanoa mitään, mutta Juntusen Miikan tuntien niin eivät ole tulleet leikkimään tähän sarjaan ja tavoitteet on vain ylöspäin.”

Peli pelataan poikkeuksellisesti Heinäpään hallissa Castrenin kentälle asennettavan uuden tekonurmiremontin vuoksi. Ottelu alkaa 19:00.

Ottelu on totuttuun tapaan Veikkauksen kohteena, joka on tarjonnut kertoimet 2.26-4.10-2.50 eli OPS lähtee kertoimien valossa niukkana suosikkina otteluun.

Tornion Pallo -47 ry
Teollisuuskatu 8-10
95420 Tornio
+358 405919275
office@tp47.com