TP-47-AC Oulu/OLS 4-2 (1-0)
Julkaistu: 15.04.2022 13.00

OTTELURAPORTTI

Haaparannan Gränsvallenilla pelattiin harjoitusmatsi hienossa kevätkelissä OLS:a vastaan, joka on AC OULUN farmijoukkue. Peli oli kahden pelaamaan pyrkivän joukkueen näytös, mistä ei tunnetta puuttunut.

Ensimmäinen puoliaika oli selkeästi isäntien pelin ja pallonhallintaa. Vierailla oli suuria vaikeuksia päästä puolen kentän yli kontroloidusti. TP sen sijaan sai pelin hyvin kontrolliin ja sai rakennettua muutamia maukkaita paikkoja jo ennen avausmaalia, joka syntyi 20 minuutin kohdalla Jani Alaperän vapauttaessa päällään Aleksi Isomäen maalipaikkaan mistä ”Allu” viimeisteli hallitun maalin. Puoliajan loppuun sattui ikävä loukkaantuminen, kun TP:n Kristian Heinolainen kaatui vaarattomassa tilanteessa vastustajan kanssa ja loukkasi olkapäänsä.

Toinen puoliaika alkoi tasaisissa merkeissä, kunnes 50 minuutin kohdalla isännät lisäsivät johtoaan. Eemil Saloniemi syötti Luka Liimatan läpiajoon mistä Luka pussiti pallon alakulmaan. Maalin jälkeen pallonhallinta siirtyi voimakkaasti vieraille ja he saivatkin kavennuksen aikaan 61 minuutin kohdalla. 2-2 tasoitus syntyi pienen lipsahduksen jälkeen 72 minuutin kohdalla. Ottelun loppua kohden TP:kin sai pelistä jälleen enemmän otetta. 77 minuutin kohdalla Jani Alaperä ja Miika Eskelinen värkkäsivät lyhyen kulman, jonka seurauksena Miika Eskelinen pommitti vastustamattomasti yläkulmaan 16 pinnasta. Neljä minuttia ennen loppua TP ratkaisi pelin lopullisesti. Luka Liimatta vapautti Eemil -Oskari Hägin maalintekoon, minkä ”Eeppa” käytti surutta hyväkseen ja ampui pallon maaliin ohi vastaantulevan maalivahdin. Kaiken kaikkiaan hyvä ja vauhdikas ottelu, jonka lopputulos kuvaa hyvin ottelun tapahtumia. TP sai revassinsa hävittyään Oulussa niukasti helmikuussa.

Valmentaja Janne Oksalan kommentit:

”Paljon hyviä asioita, paljon yhä kehitettävää.

Ensimmäinen jakso oli meiltä pelillisesti monipuolista ja kontrolloitua tekemistä, tästä palkintona yksi hienosti rakennettu maali Aleksin toimesta. Huonona uutisena jakson lopulla vaarattoman näköisessä tilanteessa tullut Kriden loukkaantuminen. Tsemit Kridelle koko joukkueen puolesta, toivottavasti mies nähdään pian kentillä takaisin.

Toiselle jaksolle passivoiduttiin turhaan, mentiin vastustajan muodon muutoksista hieman lukkoon ja otettiin rehellisesti sanottuna turpiin pidempi jakso, tässä kaveri tuli myös tasoihin. Allekirjoittaneelta myös muutama huono valinta taktisessa mielessä toisen jakson alun pelaamiseen. Saimme muutamalla muutoksella oululaisten vahvan vaiheen jälkeen pelin kuitenkin takaisin kontrolliin ja kokonaisuutta katsoessa myös mielestäni ansaitun voiton kairattua.

Tämän ottelun esityksen myötä on poikien hyvä siirtyä pääsiäisen viettoon. Olemme joukkueena oikealla tiellä, tosipelien alkua odotamme innolla."

Tornion Pallon kokoonpano:

Härmä, Iso-Koivisto, Alamäki>81’ Hägg, Heinolainen>46’ Liimatta, Eskelinen, Korkeamäki>60’ Seitamaa, Konttajärvi>60’Erkinmikko, Alaperä, Saloniemi, Moilanen ja Isomäki

Vaihdossa:

Kujanpää ja Huhtala

Seuraavaksi pelataan Suomen Cuppia 22.4 Kokkolassa paikallista Palloseuraa vastaan.

Kuvassa maalintekijät: Luka Liimatta, Miika Eskelinen, Aleksi Isomäki ja Eemil-Oskari Hägg.